Jdi na obsah Jdi na menu
 

Béčko veze z Čimelic pohár za druhé místo

27. 1. 2019

Stejně jako Áčko se letos i Béčko (35+) zúčastnilo turnaje v Čimelicích.

 

cimelcie-b---nemej.jpgČIMELICE - Václav Houška pořádal po týdnu v sobotu 26. ledna v čimelické sportovní hale 16. ročník fotbalového turnaje, tentokrát hráčů nad 35 let. Mezi devíti týmy, když nepřijeli jako před týdnem hráči Mníšku pod Brdy, obhájil loňské prvenství celek Mirovic. Podle regulí turnaje, kdy velký putovní pohár získá do trvalého vlastnictví dvojnásobný vítěz, si krásnou trofej Mirovičtí odvezli natrvalo. Stejně jako před týdnem mladší hráči, i tentokrát o trochu dříve narození hráli ve dvou skupinách systémem každý s každým na 1 x 10 minut a pak už následovaly vyřazovací boje a zápasy o konečné umístění.

 

cimelice-b.jpgVšechny zápasy tentokrát za nepřítomného Michala Ťupu odřídil s přehledem Václav Vařenka junior.
V závěru turnaje se ukázalo, že silnější byla skupina A, když si finále zahrály první dva týmy z této skupiny. Ve skupině se Mirovice s Wanastem rozešly smírně po výsledku 1:1, finále už jasně ovládly lepší Mirovice.
Duel o třetí místo Semic s Tomcatem, stejně jako ve skupině, jasně pro sebe rozhodl celek Semic. Tomcat podal srdnatý výkon, když do turnaje nastoupil pouze s jedním hráčem na střídaní. Když se však jeden zranil, dohrával nejstarší futsalový celek Písecka v minimálním počtu, a to na víc než na celkové čtvrté místo stačit nemohlo.

Individuální ocenění pro nejlepšího gólmana dostal mirovický Zdeněk Čejdík, jehož dobré výkony byly srovnatelné s výkony semického gólmana Karla Poskočila. O Čejdíkově vítězství rozhodl hlavně vzájemný duel těchto týmů, kdy Mirovice porazily v semifinále Semice až na penalty a právě jejich gólman byl hlavním strůjcem postupu do finále. Tam už byl nucen zlikvidovat jenom jednu šanci soupeře, jinak příliš práce neměl, podobně jako Poskočil v duelu o třetí místo, kde ho hráči Tomcatu prakticky neohrozili. Když už se před jeho branku dostali, měli hodně vychýlenou mušku. Cenu pro nejlepšího hráče turnaje obdržel Karel Kukla z Ježa týmu, kde byl se svými výkony osamocen, a i proto se jeho mužstva závěrečné boje o medaile netýkaly.