Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kozina Cup 2016 - Oleksovice

13. 7. 2016

KOZINA Cup 2016

 

Po roce jsme se opět představili na turnaji v Oleksovicích, který pořádá místní tým malé kopané FC KOZINA Oleksovice. Byla to naše osmá účast na tomto již tradičním turnaji, který se koná na začátku prázdnin.

kozina-spoecny.jpgTurnaj se hrál o státním svátku 5.7.2016, což bylo jen tři dny po, pro nás, úspěšném Wanasto Cupu, který Áčko suverénně ovládlo a Béčko se překvapivě dostalo až na bramborovou pozici. Proto jsme o víkendu byli ještě plni ambicí i na tento turnaj, na který jsme měli odjíždět s osmi hráči. Bohužel, hned v pondělí nás zasáhla první rána. Do Faurecie, kde pracuje většina přihlášených, přišel audit sad a najednou jsme z osmi zbyli je čtyři sad. V Písku musely zůstat obě nové posily Yoni Girardey (nejlepší střelec Wanasto Cupu) a Emmanuel Dalmont a z Áčka ještě Igor Antony. Z Béčka nedovolilo pracovní nasazení odjet Jaroslavu Sikovi.  Po domluvě s Oleksovickými, kteří slíbili, že nás doplní, jsme na turnaj přece jen odjeli - a to ve složení: Z Áčka brankář Karel Poskočil, z Béčka Michal Peklo, bývalý hráč Milan Malý, který nyní žije v Brně a Ondřej Humr, který odehrál v dresu Béčka Wanasto Cup, ale jinak hraje za konkurenční Real Club Písek. Přímo v Oleksovicích nás doplnil teprve 15- ti letý místní talent Radek (příjmení jsme nezjistili).

nemej.jpg

Po prvním utkání, které jsme smolně prohráli (ačkoli jsme byli herně lepším týmem) 0:1 no s týmem Tanz Kafé Znojmo, jsme do dresu oblékli i „výletníka“ Vladimíra Leška ml., který původně na jih Moravy cestoval se svou sestrou a přítelkyní, aby poznali okolí J. Jinak je to hráč píseckých florbalistů. I přes nezdar v prvním utkání jsme nesložili zbraně a řekli jsme si, že si turnaj chceme užít a pokusit alespoň o postup ze skupiny.

Do druhého utkání proti nám nastoupil mladý tým, který se jmenoval Sebranka z Višňové. Toto utkání vypadalo stejně jako to první, akorát v opačném gardu. My jsme bránili a tým Sebranky do nás marně „bušil“. Nakonec vyhráli 1:0 yes, když náš gól dal Michal Peklo po dlouhém výhozu Karla Poskočila.

Ve třetím utkání nás opět čekal mladý tým Fekoši , který na rozdíl od nás měl nabitou střídačku. Opět jsme zvolili vyčkávací taktiku a vyplatila se. Po jednom z brejků se dokázal prosadit Ondřej Humr, pak se sice soupeři podařilo vyrovnat, ale byl to opět Michal Peklo, který strhl vedení na naši stranu. Bohužel při jeho gólové střele přišla pro nás druhá rána v podobě jeho zranění stehenního svalu sad Opět jsme byli jen v minimálním počtu pěti hráčů sad Zápas jsme dotáhli do vítězného konce 2:1 yes což bylo dobré, ale pak jsme začali přemýšlet, s kým vůbec turnaj dohrajeme, jelikož po zápase přišla třetí rána, a tím bylo zranění kotníku Vládi Leška sad a najednou jsme zůstali jen čtyři sad a to nás čekal zápas s loňským vítězem celého turnaje.

Co naplat opět jsme se dali do shánění alespoň jednoho hráče, abychom turnaj dohráli. Do posledních dvou utkání nám pomohl hráč Fekošů Martin (příjmení opět pro nás neznámé). Zápas s Relaxem Bratislava byl celý pod kontrolou našeho soupeře a my jsme dokázali jen korigovat na konečných 2:4 no, kdy se o naše góly postaral Milan Malý a malý Radek wink.

Do posledního utkání ve skupině jsme nastupovali s jistotou postupu. Proto naši hráči hráli uvolněně a nakonec přestříleli tým Rafani Havlíčkův Brod poměrem 3:2 yes, kdy se o naše branky postarali Ondřej Humr a opět dvojice „malých“ Milan Malý a malý Radek. Tento výsledek nás posunul na konečné třetí místo ve skupině. tabulka.jpgpavouk.jpg

cardosa.jpg

Turnajový pavouk nám do osmifinále přisoudil čtvrtý tým skupiny C, kterým se stalo mužstvo OHL ŽS. V tomto utkání se začala projevovat únava našeho mužstva, které se dostávalo pod stále větší tlak soupeře. My jsme vycházeli z dobře organizované obrany s výborně chytajícím Karlem Poskočilem a nebezpečných brejků, které většinou předváděl Ondřej Humr. Z jednoho takového brejku se nám podařilo vstřelit branku a nakonec uhájit nejtěsnější výsledek 1:0 yes.

Díky této výhře jsme se dostali mezi osm nejlepších týmů turnaje. Čímž se nám podařilo vyrovnat maximum, kterého kdy Wanasto na tomto turnaji dosáhlo. Ve čtvrtfinále jsme narazili na tým Tasanda Tasejovice. Tento tým prošel suverénně svou základní skupinou a s přehledem ji vyhrál s plným ziskem 15 bodů z pěti utkání a skóre 22:2. Bylo znát, že soupeř je odpočatý a my už na pokraji sil. Na druhou stranu musíme přiznat, že byl soupeř lepší a nakonec nás zaslouženě porazil 0:3 no.

Když turnaj shrneme, tak jsme ostudu určitě neudělali. I když nás od začátku potkávala jedna rána za druhou, tak jsme turnaj odehráli. Dokázali jsme vyrovnat Wanasťácké maximum a fotbalem se i bavit J a vypadnout s pozdějším vítězem turnaje určitě není ostuda ;).

Na závěr bych chtěl poděkovat hráčům, kteří nás doplnili a doufám, že i oni si za nás zahráli rádi a také, že příští rok se nám podaří na Kozina Cup dát dohromady tým s více hráči, abychom mohli i střídat J a potrápit jakéhokoli soupeře a třeba se i pokusit dosáhnout na nějaký ten pohár J ať už konečně taky něco z Oleksovic přivezeme laugh

A dále bych chtěl poděkovat organizátorům z KOZINY za celý turnaj a doplnění našeho týmu a příště prosím trošku míň sluníčka laugh jsem spálenej laugh

Michal “Němej“ Peklo