Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nabitý vánoční program

30. 12. 2013
Během vánočních svátků čekal naše oba týmy nabitý program.
V neděli 22.12. naše Áčko odstartovalo tento nabitý týden utkáním proti rezervě druholigového Tex - Coloru Písek ( v naší soutěži FC Unbroken ). Jelikož má druhá liga své pokračování až v lednu, tak si klucí z druhé ligy přišli potrénovat a na celé hře to bylo znát. Rychlejší, techničtější soupeř nám nic nedovolil a zaslouženě nás porazil 0:4.
 
Do druhé utkání jsme nastoupili proti týmu Real Club. V tomto utkání se projevilo, že nemáme typického střelce, když při remíze 5:5 se za nás trefilo hned pět hráčů - Martin Císařovský, Viktor Kaiser, Jiří Motejzík, Adam Brožík, Tomáš Rybár. V tomto utkání nás o body připravila naše nedůslednost před vlastní brankou a neproměňování šancí.
 
 
Dále se o svátcích představilo Béčko a to hned po štedrém dnu tedy 25.12. Nejprve proti týmu FC Handball, který si dělá zálusk na postup. U zápasů Béčka platí " běhavý soupeř = pro Béčko špatný soupeř ". A to se projevilo i na hřišti. Když někdo z Béčka udělal kličku jednomu, pak druhému, tak tam byl zase ten první . Tento soupeř Béčko vyloženě přeběhal a díky tomu, že některé z nepřesných střel se ujaly, prohrálo Béčko 1:6. Čestný úspěch nezaznamenal nikdo jiný než golman Áčka Karel Poskočil.
 
K druhému utkání se Béčko utkalo s úplně jiným soupeřem, týmem SK Svěžící Žďár. A to soupeřem ne tolik futsalových, ale více tvrdým a důrazným. Jelikož se nikdo nechtěl přes svátky zranit, anebo měli všichni namysli to, že se hraje na soutěž slušnosti, tak se některé souboje vypouštěly a soupeř Béčko nakonec přetlačil 1:3, když se poprvé v mistrovském utkání trefil ! ! ! Petr Vokatý ! ! !.
 
 
Na druhý svátek vánoční, tedy 26.12., se představilo pouze v jednom utkání zase Áčko a tento zápas vypadal jako noc a den. První poločas si všichni ještě užívali svátky a Palma toho dokázala využít, když vstřelila snad nejrychlejší gól v histirii píseckého futsalu a to hned ve 12 vteřině utkání po nedorozumnění mezi obráncem ( Michal Peklo ) a brankářem ( Karel Poskočil ) našeho týmu. To naše Áčko opařilo a než se začalo něco dít, tak byl konec poločasu a prohrávalo se 0:2. O poločasové přestávce byla "bouře" na lavičce. Do druhého poločasu Áčko vlétlo, začalo více běhat, častěji střídat, napadat a tudíž soupeře nutit k chybám. To vedlo i k šancím, ale buď se projevila nemohoucnost v zakončení, nebo se na brankové čáře objevil golman soupeře, který dokázal zlikvidovat několik pěkných střel i ne moc pěkných, ale o to nebezpečnějších tečí. Bohužel se Áčku povedlo jen korigovat výsledek na konečných 1:2, když se trefil Michal Peklo.
 
 
Vánoční maraton utkáních uzavřelo opět Béčko. 29.12. natopilo ke svým posledním douutkáním v tomto roce. V prvním se utkalo s týmem FC Brufen 800. Tento tým vždy patřil k lepším týmům souěže, ale letos se mu tolik nedaří. Ve vyrovnaném utkání se projevilo lepší zakončení soupeře, když Béčko přestřílel v poměru 2:4. Jak je již tradicí branky za Béčko dává golman Áčko, což se potvrdilo i tentokrá a obě branky vstřelil Karel Poskočil.
 
K poslednímu utkání v tomto roce nastoupilo Béčko proti SK Sršni, kteří byli, jak když je probudíš ze zimního spánku, všude. Béčku dovolili jen čestný úspěch, když se při náhodném odkupu zapomněli vepředu hned dva hráči Béčka a poradili si s osamoceným brankářem soupeře a míč do branky dopravil Jiří Charvát. Celkové skóre tohoto utkání je však hrozivé 1:13. To napovídá tomu, že fotbal ( futsal ) nemá logiku
 
 
Co napsat na závěr tohoto roku?
 
Snad jen celkové zhodnocení podzimní části soutěží.
Hodnocení k Áčku -
Cíl sezony: play-off
Po půlce sezony to vypadá, že by se Áčko mělo cíl sezony splnit, když se zatím nachází na 6. místě.
 
Hodnocení k Béčku -
Cíl sezony: nespadnout a vyhrát soutěž slušnosti
První cíl má Béčko splněn - není kam spadnout
Na druhém se pracuje a zatím úspěšně, když Béčko nemá žádnou kartu. Po půlce sezony už jsou pouze další dva týmy bez karet a to z naší skupiny Latro a z druhé skupiny Lions "B".
 

ÚLPNĚ ZÁVĚRECH TOHOTO ROKU BYCH CHTĚL VŠEM POPŘÁT HODNĚ ŠTĚSTÍ, ZDRAVÍ, MNOHO SPORTOVNÍCH I OSOBNÍCH ÚSPĚCHŮ V ROCE 2014

 

wanasto-pisek.jpg
 

 Přeje web