Jdi na obsah Jdi na menu
 

Turnaj Čimelice 2014 - Wanasto "A"

13. 1. 2014
V Čimelické hale na základní škole se odehrál již 11. ročník futsalového turnaje, který pořádá Václav Houška.
Náš tým se sešel v sestavě: Poskočil Karel, König Jan, König Daniel, Martin Císařovský, Michal Peklo a v týdnu jsme draftovali posilu z druholigového Tex-Coloru Písek Stanislava Šteiera.
Dále za nás měli jet Brožík Adam - ráno napsal, že mu není dobře, že se potřebuje vyprázdnit a že dorazí svým autem. Bohužel nedorazil, asi střevní potíže po pátečním maturáku. Další náš hráč - Rybár Tomáš - se turnaje zúčastnil za celek TJ Hradiště, za který nastupuje ve velkém fotbale. A tak jsme byly nuceni celý turnaj odehrát pouze v šesti hráčích.
K prvnímu utkání jsme nastoupili dříve než bylo v plánu a to kvůli nedochvilnosti hráčů Hradiště, kteří přijeli na turnaj pozdě a tak se přehazovali zápasy. I díky tomuto důvodu jsme otevírali turnaj zápasem s Mirovicemi. Bylo to utkání bohaté na góly a v této přestřelce ( padlo nejvíce branek v zápase na turnaji ) jsme zvítězli 4:3, když se za nás trefili: 2x König Daniel, König Jan a Michal Peklo. Po tomto zápase následovala odměna v podobě Plzně
 
Ke druhému utkání jsme nastoupili s "A" týmem ze Smetanovy Lhoty. Toto utkání už na branky tak bohaté nebylo a zkončilo nerozhodně 1:1, když se za nás trefil Michal Peklo. Pro změnu následovala opět odměna v podobě Plzně
 
V třetím utkání nás čekal papírově nejtěžší soupeř a to Dolejš tým v čele s ex-ligovým Petrem Dolejšem a jeho bratrem Rosťou, který si přivezl futsalové hráče z Chelsea Fans. V tomto utkání jsme se střelecky neprosadili a prohráli jsme 0:2. Co mohlo následovat? Odměna to nebyla, ale dali jsme si Plzničku na žal 
 
K poslednímu utkání ve skupině jsme nastupovali s vědomím, že ve skupině budeme v případě prohry na 4. místě, což by znamenalo, že by jsme se v play-off potkali s obhájcem prvenství z loňska a to týmem TJ Hradiště. Tak jsme nechtěli nechat nic náhodě a uhrát alespoň bod, který nám zaručí 3. příčku a souboj s domácími Čimelicemi.
S nejslabším týmem skupiny Pneuservis Lety jsme museli dotahovat ztrátu po nádhermém gólu patičkou, který si zasloužil i náš aplaus . Nakonec jsme toto utkání zvládli a zaslouženě vyhráli 4:2, když se konečně střelecky prosadil Stanislav Šteier a to hned 2x, a další dvě branky přidal Michal Peklo.
 
Naše volba "vyhnout" se Hradišti se nakonec moc nepovedla. I když jsme ve čtvrtfinále Čimelice přehrávali, tak jsme díky výborným zákrokům Aleše Grossmanna vstřelili pouze jednu branku ( Stanislav Šteier ) na kterou domácí odpověděli a utkání skončilo 1:1 a došlo na loterii v podobě penalt. I tato část měla svou záplatku, když po pěti kopaných penaltách byl stav 3:3 šlo se na "náhlou smrt" ve které už byli šťastnější domácí a postoupili dále, kde opět na penalty vyřadili celek Mirovic a čekalo je finále s Dolejš týmem. To opět zvládli a stali se vítězi celeho turnaj. Paradoxem bylo, že Čimelice dali během celého turnaje v základní hrací době pouze 5 branek a stačilo jim to k celkovému prvenství.
110120141002.jpg
      Střelci našeho mužstva:
      4x - Michal Peklo
      3x - Stanislav Šteier
      2x - Daniel König
      1x - Jan König
110120141003.jpg
 
 
 
Pořadí pokutových kopů ve čtvrtfinále:
König
Jan

Šteier
Stanislav

König
Daniel

Císařovský
Martin

Peklo
Michal

Poskočil
Karel

König
Daniel

Šteier
Stanislav